Basket Talk

Ράνονιτς: «Στην Euroleague πρέπει να είσαι σοβαρός για 40 λεπτά - Η βελτίωση των νεαρών παικτών θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς»

Ράνονιτς: «Στην Euroleague πρέπει να είσαι σοβαρός για 40 λεπτά - Η βελτίωση των νεαρών παικτών θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς»
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση της ομάδας του για 30 λεπτά απέναντι στην Βιλερμπάν αν και είχε τα... παράπονά του για το τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ ανέφερε πως στόχος του είναι οι νεαροί παίκτες της ομάδας, στο τέλος της χρονιάς να είναι καλύτεροι από ότι όταν ανέλαβε! 
Σχετικά Άρθρα
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέγιαν Ράντονιτς, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν και το 2/2 στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague: 

«Παίξαμε 30 λεπτά καλά. Φυσικά στην διπλή αγωνιστική κάναμε καλή δουλειά, όμως πρέπει άμεσα να προετοιμαστούμε για την επόμενη αναμέτρηση».

Ενώ στη συνέχεια στη Συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Παίξαμε καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Από το ξεκίνημα ήταν πολύ σημαντικό. Για 30 λεπτά βγάλαμε ενέργεια και στις δύο πλευρές. Στο τελευταίο δεκάλεπτο κάναμε 6 λάθη κάτι που δεν είναι σοβαρό και δεν επιτρέπεται. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για 40 λεπτά στην Euroleague. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί στη συνέχεια».

Για την άμυνα του Παναθηναϊκού και την αντιμετώπιση του Παπαγιάννη στα pick n' roll: «Έχουμε παίξει 10 παιχνίδια. Σε κάποια παιχνίδια παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά σε άλλα χρησιμοποιούμε άλλους τρόπους».

Για τον Παπαγιάννη και τα σκαμπανευάσματα στην απόδοσή του: «Αμυντικά ακόμα και στο 1ο ημίχρονο έκανε αρκετά καλά πράγματα κατά τη γνώμη μου. Έχουμε το πλάνο μας και για εμάς είναι σημαντικό να το ακολουθήσουμε και εκείνος το ακολούθησε. Στη συνέχεια στην τρίτη περίοδο ήταν καλύτερος. Το καλοκαίρι πριν το EuroBasket είχε έναν τραυματισμό και έχασε παιχνίδια με την Εθνική. Είναι δύσκολο μετά από τραυματισμό να είσαι σε θέση να παίξεις. Εκείνος έχασε ένα κομμάτι και δεν ήταν έτοιμος να προπονηθεί και να παίξει».

Για το άσχημο ξεκίνημα στα περισσότερα παιχνίδια: «Σε κάποια παιχνίδια είμασταν πραγματικά κακοί στο ξεκίνημα. Σήμερα αυτό δεν συνέβη και ήμασταν καλοί από την αρχή. Έτσι θέλουμε να παίζουμε γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Έχουμε κερδίσει το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας. Έχουμε παίξει όμως κάποια πολύ άσχημα παιχνίδια εκτός έδρας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όσο μπορούμε για να παίξουμε διαφορετικά στα επόμενα εκτός έδρας ματς».

Για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας και το αν φταίει η πίεση για το αποτέλεσμα ή το ότι δεν είναι έτοιμοι στο κομμάτι του ελάχιστου χρόνου συμμετοχής τους: «Φταίνε όλα αυτά μαζί. Είχα μιλήσει στην αρχή της σεζόν και είχαμε πει ότι στόχος είναι να παρουσιαστούν καλύτεροι στη συνέχεια. Αυτό θα περιμένουμε να δούμε στην πορεία. Ξέρω και μαρέσει να δουλεύω με νεαρούς παίκτες και αυτό που θέλω να πετύχω είναι στο τέλος της χρονιάς να είναι καλύτεροι από όταν τους βρήκα. Αυτό έχει σημασία».

Για την δημιουργία του Πονίτκα και εάν μπορεί σε αυτό το κομμάτι να τον χρησιμοποιήσει όπως πέρσι τον Κάλινιτς: «Μου ζητάτε να τους συγκρίνω αλλά είναι δύσκολο. Σαφώς θα μπορούσα να τους χρησιμοποιήσω με τον ίδιο τρόπο αλλά είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Πονίτκα μπορεί να μας δώσει κάποια διαφορετικά πράγματα σε σύγκριση με τον Κάλινιτς». 

Απο την πλευρά του ο προπονητής της Βιλερμπάν, Τι Τζέι Πάρκερ δήλωσε: 

«Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι αμυντικά. Στη συνέχεια όμως δεν κάναμε κάτι σωστά σε άμυνα και επίθεση. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα και κέρδισε το παιχνίδι».

Για το κακό ξεκίνημα της Βιλερμπάν στη σεζόν σε σύγκριση με πέρσι: «Πέρυσι είχαμε πιθανότατα την καλύτερη περιφέρεια στην Ευρωλίγκα, με τον Οκόμπο και τον Κρις Τζόουνς. Είναι σκληρό να αλλάζεις όλη την ομάδα. Τώρα έχουμε αλλάξει πλήρως. Έχουμε τον Ντε Κολό που έχει μεγάλη εμπειρία από την ΤΣΣΚΑ και την Φενέρ αλλά οι αλλαγές στοιχίζουν. Η Ευρωλίγκα είναι διαφορετικό επίπεδο, χρειάζεται διαφορετική ενέργεια».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0